Bezoek de molen

Wanneer?
Iedere zaterdag is de molen geopend tussen 13.30 en 17.00 uur, het hele jaar door. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er de mogelijkheid om gemalen graan te kopen. Wanneer de  wimpel in de vlaggenmast hangt, is de molen open en de molenaar aanwezig.

Wilt u de molen bezoeken buiten de openingstijden, of wilt u met uw bedrijf, vereniging of groep een activiteit plannen bij de molen of ons bakhuuske, neem dan contact op met onze coördinator Mia Verheijen via meterikmolen@outlook.com.

Activiteiten
Iedere zaterdagmiddag draaien de wieken van de molen. Een aantal enthousiaste molenaars en vrijwilligers zijn actief in de weer met het malen van verschillende graansoorten en het onderhouden van de gewasveldjes. U kunt zien wat de molenaar vroeger allemaal deed en welke gereedschappen hij hiervoor gebruikte. Er worden rondleidingen gegeven door de molenaars in en rondom de molen om te laten zien hoe alles werkt, en hoe slim een molen in elkaar zit. Naast de molen zijn een aantal gewasveldjes waar verschillende graansoorten worden geteeld.

Klik hier voor het adres van de molen.