Opening Sprekende Tuinen

Op zaterdagmorgen 20 april was de opening van het project sprekende tuinen, onderdeel van 800 jaar Horst aan de Maas bij de Molen Eendracht maakt Macht in Meterik, een van de tuinen waar taalkundig werd getuinierd.

8 Eeuwen lang verbonden door taal
Vanaf 20 april 2019 kent Nederland acht ‘Sprekende Tuinen’ en die liggen allemaal in Limburg, in Horst aan de Maas wel te verstaan. Herstel, eentje niet. Die ligt zelfs niet in Limburg en die tuin sprak al eerder. Daarover later meer…

Taal om te ontdekken
In het kader van de viering Horst aan de Maas 800 wordt het publiek uitgenodigd er in acht. Sprekende Tuinen hun taal te herontdekken. Taalparken, zo zou men ze ook kunnen noemen, waar op speciale tekstborden de herkomst wordt uitgelegd van zo’n 250 spreekwoorden. Uitdrukkingen die in de afgelopen eeuwen vanuit het dagelijkse leven zijn
ontstaan: we gebruiken ze als vanzelfsprekend in ieder gesprek, maar weten vaak niet waar ze vandaan komen. De uitleg vertelt veel over het dagelijkse leven van toen.

Tuinen om te ontdekken
Een bezoek aan deze taaltuinen houdt tevens een kennismaking in met een aantal verrassende plekken in Horst aan de Maas. En wie weet raak je in gesprek en maak je er bekenden. Precies dat wat taal moet doen: verbinden…


Alle berichten