Landelijke Kern met Pit projecten 2017 prijsuitreiking

9 juni omstreeks 07.00 uur vertrok de eerste auto met aanhanger met hierop een kleine molen richting de Prodentfabriek te Amersfoort , om ons/uw project aan het grote publieke te tonen.

Omstreeks 07.30 uur vertrokken nog eens 14 vrijwilligers met auto richting Amersfoort, waar wij met z’n zestienen ongeveer gelijk tijdig omstreeks 09.00 uur arriveerden.

Meteen werd er begonnen met de stand opbouw en dit gebeurde onder grote belangstelling, van diverse media en cameraploegen kregen we vanaf het begin meer dan voldoende aandacht.

De vele koekjes die gebakken waren tussen de 800 – 900 werden uitgedeeld , waardoor wij duidelijk in beeld waren bij vele bezoekers en genodigden.

Toen we omstreeks 10.00 uur ook nog pannenkoek meel begonnen te maken waren de camaraploegen er als de kippen bij om dit eveneens vast te leggen.

De vrijwilligers deden er alles aan om uw/ons project te promoten en Meterik duidelijk op de kaart te zetten.

Na het interview van Hella Hueck met Tjeenk Willink was er een korte pauze en kon iedereen eventueel work-shops bezoeken , de bezoekers te bewegen om op hun project te kiezen en/of in de buitenlucht even bijkomen van de hitte en spanning.

Wij hadden met z’n allen een goed gevoel nadat wij de overige projecten hadden bekeken , maar het viel wel op dat enkele provincies zelfs met één of meerdere bussen waren gekomen om hun project te promoten.

De spanning werd die middag opgevoerd en vanaf ca. 15.30 uur tot 17.00 uur begon de prijsuitreiking, waar in eerste instantie de bezoekersprijs werd bekendgemaakt.

Deze werd gewonnen door provincie Groningen.

Hierna volgde de uitreiking van de Gouden, Zilveren en Bronzen pit.

Ondanks ons/uw geweldig project behaalden wij niet voldoende stemmen en/of was de jury een andere mening toegedeeld.

Prijswinnaars Gouden Pit provincie Groningen met project Groente- en fruitkar dorpsschooltuin, Zilveren Pit provincie Gelderland met project “Wind”, Bronzen Pit   provincie Friesland met project Pluktuin naast de branding.

Natuurlijk waren wij enigszins teleurgesteld dat wij geen extra Pit mochten ontvangen, maar  tevens ook trots dat wij ons/uw project zo landelijk hebben kunnen presenteren.

Nogmaals dank voor uw steun tijdens bouw/aanleg project van Grond tot Mond , de stemmen en positieve reactie tijdens opening.

Op foto Michiel Baltussen bij kleine Molen en Thijs van Rens in gesprek met Tjeenk Willink bij stand.


Alle berichten