Feestelijk openingsweekend uitbreiding molen

Een aantal jaren zijn een groep vrijwilligers iedere week druk in de weer geweest met de bouw van ’t Bakhuuske, de naastgelegen halfopen kapschuur en het aanleggen van gewasveldjes en de omgeving rondom de molen. Nu is het zover, de uitbreiding van de molen is klaar! Tijdens de Nationale Molendagen op 12 en 13 mei worden ’t Bakhuuske en de naastgelegen kapschuur feestelijk geopend. We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Met de uitbreiding is de molen Eendracht Maakt Macht een ontmoetingsplek voor dorpelingen, toeristen en andere belangstellenden. Bezoekers kunnen het gehele proces van korrel tot brood kunnen aanschouwen. Het graan van de gewasveldjes wordt gemalen in de korenmolen dat wordt gebruikt voor het bakken van brood in ’t Bakhuuske. Een plek waar oude tijden herleven.

Na de officiële opening door de wethouder Paul Driessen op zaterdag 12 mei om 13.00 uur wordt de nieuwe houtoven in gebruik genomen. Concordia Meterik en zangvereniging Meriko Vocaal zullen met muziek en zang de feestelijke opening bijwonen. In de nieuwe Meterikse bakoven worden vlaai, pizza’s en broodjes gebakken. Ook zijn er verschillende andere oude ambachten zoals manden vlechten, bier brouwen en het houden van bijen dit weekend te aanschouwen. Op zondag vertelt de Heemkundevereniging (vanaf ca. 14.30 uur) over de geschiedenis van de molen, en zal het koor Zanglust een optreden geven. Voor de jeugd zijn er verschillende oud Hollandse spellen, is er een kleine speurtocht rondom de molen en kunnen zij de kleurplaat voor de kleurwedstrijd inleveren. Kortom, er is van alles te beleven voor jong en oud!

De molen is op zaterdag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur geopend en zondag 13 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom! Gezien de beperkte parkeergelegenheid vragen wij u indien mogelijk te voet of per fiets te komen.


Alle berichten