Nieuws

Kans op landelijke titel ‘de Gouden Pit’
Door het winnen van de Limburgse Kern met Pit-prijs, maken wij met ons project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ nu kans op de landelijke titel ‘de Gouden Pit’. Breng hier je stem uit op ons project!

Of bekijk de video hier.

Winnaar Kern met Pit Limburg
Mede door jullie steun is ons project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ gekozen tot het beste project van Limburg. Het is een kroon op het gezamenlijk werk. Wij zijn de trotse trofee winnaar van Limburg, ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en kregen een extra prijs van € 1.500,-! Wij mogen nu meedoen aan de landelijke wedstrijd van ‘Kern met Pit’ voor het beste project van Nederland!

Wij danken jullie allemaal voor jullie steun en betrokkenheid bij ons project!

Bouw ’t Bakhuuske ‘Van grond tot mond’
Een ontmoetingsplek van de molen maken. Dat is ons doel. Een plek waar dorpsbewoners, toeristen en andere belangstellenden met elkaar samen komen. Wij willen de activiteiten rondom onze historische molen dan ook vergroten. Wij leggen een kleine boomgaard aan, bouwen een bakhuuske met traditionele houtoven en een halfopen kapschuur. In het bakhuuske bakken we voor en met inwoners van Meterik. Met onze bakkersactiviteiten zijn wij een “warme” plek voor iedereen in ons dorp!

Het project is in volle gang! Klik hier voor foto’s van de bouw van het project.