Feestelijk openingsweekend ’t Bakhuuske

Houd uw agenda vrij voor het feestelijk openingsweekend op 12 en 13 mei! Na een periode van hard werken zullen in het voorjaar de (bouw)werkzaamheden van het project ’t Bakhuuske voltooid zijn. Om dit te vieren, is er een openingsweekend op 12 en 13 mei 2018 bij de molen Eendracht Maakt Macht te Meterik. Binnenkort volgt hier meer informatie.

Winnaar Kern met Pit Limburg

Mede door jullie steun is ons project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ gekozen tot het beste project van Limburg. Wij zijn de trotse trofee winnaar van Limburg, ontvingen het predicaat ‘Kern met Pit’ en kregen een extra prijs van € 1.500,-! Wij mogen nu meedoen aan de landelijke wedstrijd van ‘Kern met Pit’ voor het beste project van Nederland!

Wij danken jullie allemaal voor jullie steun en betrokkenheid bij ons project!

Bouw ’t Bakhuuske – Van grond tot mond

Een ontmoetingsplek van de molen maken. Dat is ons doel. Een plek waar dorpsbewoners, toeristen en andere belangstellenden met elkaar samen komen. Wij willen de activiteiten rondom onze historische molen dan ook vergroten. Wij leggen een kleine boomgaard aan, bouwen een bakhuuske met traditionele houtoven en een halfopen kapschuur. In het bakhuuske bakken we voor en met inwoners van Meterik. Met onze bakkersactiviteiten zijn wij een “warme” plek voor iedereen in ons dorp!

Het project is in volle gang! Klik hier voor foto’s van de bouw van het project.

Test je kennis over graan

In samenwerking met CITAVERDE College hebben wij een digitale quiz over graan ontwikkeld. Klik op de foto en test je kennis!