800 Jaar Oogsttijd: deel 2

Op zondag 11 augustus 2019 vond deel 2 van het project “800 Jaar Oogsttijd” plaats bij de molen in Meterik.

In het Meterikse veld werd de geschiedenis van het oogsten in beeld gebracht. Van de hypermoderne combine tot traditionele oogstmethodes, alles was aanwezig afgelopen zondag. Ook werd er een korenmijt gebouwd, is er vanalles gebakken in ’t Bakhuuske en draaide de molen goed door met de flinke wind.

Iedereen heeft met volle teugen genoten van dit spektakel, uitgevoerd samen met S.M.T Sambeek.

Graag bedanken wij alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens dit evenement en zien we iedereen graag terug voor Oogsttijd deel 3  ‘Dorsen’ dat plaats vindt op zondag 6 oktober!

Meer foto’s zijn te vinden op onze facebookpagina:
https://www.facebook.com/Molen-Eendracht-maakt-Macht-in-Meterik-551785334843632/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARAMPFvDMznuct3moncbXeuaYxirbhox-6jcjltZ5mmXt-dlky734bwQ-HuwoPk6awSpA-TSnq-V4Ih4

800 Jaar Oogsttijd; Deel 2

Oogsten in vele varianten

Op 11 augustus 2019 vindt deel 2 van het project, “800 Jaar Oogsttijd” plaats bij de molen in Meterik.

In 2019 wordt de hele cyclus van ploegen tot oogst verrassend in beeld gebracht:  live, spectaculair en in één oogopslag! Nooit eerder op deze wijze vertoond…

Hypermoderne combines  rijden als mastodonten op de achtergrond in schril contrast tot de steeds traditioneler wordende oogstmethodes die terugvoeren in de tijd. Handwerk versus computer.

In één oogopslag speelt zich 800 jaar landbouwtechniek af voor de ogen van de toeschouwers langs het veld.  Deel 2 van drieluik Oogsttijd over de ontwikkeling die boeren in de afgelopen 800 jaar hebben doorgemaakt, van handzeis tot supercombine.

Meer informatie over deze en andere activiteiten rondom de molen vindt u onder het kopje “nieuws”.

Bron: https://www.horstaandemaas800.nl/activiteiten/800-jaar-oogsttijd-deel-2